מדברים עלינו

דה מרקר לוגו

מאסטרים של עשן

זיו רודר, דה מרקר

טור ראשון בסדרת הכתבות שתעלה בעיתון ואתר דה מרקר.
מסביר את מושגי היסוד והכלים שיהפכו אתכם למאסטרים המוציאים תחת ידם נתחים איכותיים ומשובחים

באנו לחגוג לצביקה יום הולדת

צביקה הדר, רותם ישראל, מירי מיכאלי / ערוץ 13

אז איך חוגגים יום הולדת לצביקה הדר שכ”כ אוהב בשר?
הגענו לאולפן ‘העולם הבוקר’ עם המון בשר ופינוקים מהמעשנה שלנו

באנו לחגוג לצביקה יום הולדת

צביקה הדר, רותם ישראל, מירי מיכאלי / ערוץ 13

אז איך חוגגים יום הולדת לצביקה הדר שכ”כ אוהב בשר?
הגענו לאולפן ‘העולם הבוקר’ עם המון בשר ופינוקים מהמעשנה שלנו

אז איך אתם אוהבים את הקפה שלכם? ערוץ 13 ופז רובינזון קפצו לבקר..
הפעם על השימוש בקפה כתבלין.

חברים הזמינו אתכם לארוחה בחצר והוציאו מהמעשנה נתח בשר עם טבעת עשן מושלמת שנצלה על עץ פקאן איכותי ולכם אין מושג מה זה אומר? קבלו את שיעור המבוא שלכם לארוחת בשרים מעושנים

ניב גלבוע מסקר את ‘הארגז מהמעשנה’ שנוצר בעיצומה של הקורונה ומביא את חוויית האירוח במסעדה עד אליכם הביתה.

זיו רודר – “האיש והמעשנה” מארח את גיל חובב שיצא למסע חיפוש אחרי הבשר הישראלי הכי משובח והגיע לסעודת בשרים במסעדת המעשנה. צפו בכתבה ששודרה בתוכנית ‘ברקוד’ עם נגה ניר-נאמן

וואו. בקר קצוץ, שעורבב עם רצועת השומן של אזור הפיקאנייה ועם תערובות התבלינים המקומית (סודית, בטח סודית). השפעות הנקניקיות המסחררות טרם חלפו, ועל הפלטה נחת נתח מסחרר אף יותר: הפיקנייה עצמה. ארבע שעות במעשנת הוציאו ממנה את המיטב, ואף יותר מזה. פרוסות דקות ורכות…

אופי ברור של משפחתיות ומושבניקיות צנועה של אהבת אדם ואירוח. יש קסם באווירת המקום, המשלב אלמנטים המתכתבים אחד עם השני ומתגלים לאורך הארוחה, דרך מוסיקת הרקע, הניחוחות של הבשרים והחוויה של מדורה בחצר או של אש גלויה במטבח הפתוח.

מספר על המעשנה בתוכנית של מולי שפירא

”…בין היתר תמצאו שם פיקאניה נהדרת, סינטה מפרה מבכירה, שוק טלה, ספייריבס טלה וצ’וריסוס ביתיות…“

מיזם אישי של זיו רודר שהפעיל במשך כמה שנים מעשנת בשר ניידת וערך ערבי פופ אפ וסעודות לקרניבורים. מדובר על מסעדה שנבנתה כולה במו ידיו (יחד עם אביו), בה המטבח מבוסס על טהרת הכלים הפרימיטיביים בלבד וללא שימוש בגז או בתנורים.

במסעדת “המעשנה” בשרון מעדיפים שתתרכזו בבשר שלהם ולא בוואטסאפ בזמן הארוחה. מי שמפקיד את הסלולרי מתחילת הארוחה ועד סופה אצל צוות המסעדה מקבל 5% הנחה על התפריט. כבר שנתיים שהמהלך הזה מחזיק מעמד, לשמחת הלקוחות – והבעלים.

כלכליסט כתבה על המעשנה

שאני אבשל? - תפריט לחג

מורן לונדון / כלכליסט

בחגים מתחלקים בני ישראל לשניים: אלה שקמים מוקדם וטורחים שעות ואלה שמסדרים קצת סכו”ם וכוסות, אוכלים ואז פותחים כפתור וטופחים על הבטן בנחת. נכון שאין כמו אוכל ביתי ויש סיפוק בלבשל, אבל מי שמוותר על התענוג יגלה שחג בטייק אוויי זה לא רע בכלל.